تو این وبلاگ از اینور و اونور مینویسیم، روتین های روزمره

۴ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

علل پرشمار بودن ترکیبات گرانول چیست؟

گرانول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آشنایی با ترکیبات گرانول

پی وی سی یا پلی وینیل کلراید (Poly Vinyl Chloride) یکی از کاربردی ترین و پرمصرف ترین پلیمرهایی است که در صنایع پتروشیمی تولید می شوند. با وجود مصارف بالا و مزایای گوناگون ، یکی از ضعف های پی وی سی ، قابلیت مصرف محدود یا به عبارتی یکبار مصرف بودن آن است. راه حل این مشکل ، بازیافت پی وی سی با ایجاد تغییرات ساختاری در آن و تبدیل آن به گرانول است. ترکیبات گرانول کاربردهای مختلف و گسترده ای دارند؛ بنابراین این روش هم موجب بازگشت پی وی سی به چرخه صنعت و هم چنین کاربرد آن در تولیدات مختلف است.

تبدیل پی وی سی به گرانول یکی از مفیدترین اقدامات در صنعت پتروشیمی به شمار می آید. چرا که با استفاده از ترکیبات گرانول، محصولات بسیار گوناگونی را می توان تولید کرد. این محصولات هم در مصارف تخصصی و صنعتی و هم در سطح جامعه و وسایل زندگی مردم کاربرد دارند. ترکیبات گرانول بسیار متنوع و پرشمارند. در ادامه این صفحه به دلایل و ضرورت استفاده از این ترکیبات، مزیت های این محصولات و معرفی برخی از مهم ترین انواع ترکیبات گرانول می پردازیم.

گرانول

دلایل استفاده از ترکیبات گرانول

همان طور که گفته شد، پی وی سی پلیمری کاربردی است اما ضعف ها و محدودیت هایی نیز دارد. یکی از محدودیت های پی وی سی، قابلیت مصرف محدود آن است. در واقع پی وی سی پلیمری است که در برابر عوامل مختلفی مانند حرارت، اشعه فرابنفش (UV)، ضربه و حتی اکسیژن موجود در هوا آسیب پذیر است. یکی از اقداماتی که در فرآیند بازیافت و تبدیل پی وی سی به گرانول انجام می شود، برطرف کردن ضعف ها و تقویت ساختار پلیمر است.

ضعف های پی وی سی

از جمله ضعف های پی وی سی که در تبدیل به گرانول برطرف می شوند عبارتند از:

  • آسیب پذیری نسبت به حرارت: مثل بسیاری از محصولات دیگر پتروشیمی، حرارت روی ترکیب و ساختار پی وی سی نیز تاثیر گذاشته و موجب تغییر شکل آن می شود. در جریان تبدیل این پلیمر به گرانول، افزودنی هایی به کار می رود که مانع از تخریب مواد بر اثر حرارت می شود.
  • آسیب پذیری نسبت به اشعه فرابنفش (UV): اشعه فرابنفش نور خورشید، بر روی بافت پلیمر پی وی سی تاثیر منفی دارد. با افزودن موادی تحت عنوان کلی «پایدار کننده» به پلیمر، از تخریب آن در برابر اشعه فرابنفش محافظت می شود.
  • آسیب پذیری نسبت به ضربه: پی وی سی در برابر ضربه و فشار آسیب پذیر است. برای برطرف کردن این ضعف، از افزودنی های مقاوم کننده استفاده می شود.
  • آسیب پذیری نسبت به اکسیژن: پی وی سی حتی در برابر اکسیژن هوا نیز حساس است. در فرآیند تبدیل پی وی سی به گررانول، ترکیبات پایدار کننده به این پلیمر افزوده می شود تا مقاومت آن نسبت به اکسیژن بالاتر برود.

استفاده از ترکیبات گرانول چه ضرورتی دارد؟

در یک کلام، ضرورت تبدیل PVC به گرانول در دو عامل کلی خلاصه می شود: 1) محدودیت ها و ضعف های پلیمر PVC    2)گستره کاربرد ترکیبات گرانول بر اثر افزودنی ها

همان طور که گفته شد PVC محدودیت در مصرف و ضعف ها و آسیب پذیری های گوناگونی دارد. به همین دلیل استفاده از این پلیمر آسیب پذیر و نامقاوم، مقرون به صرفه نیست. با تبدیل PVC به گرانول و اضافه کردن افزودنی های مختلف به آن، مقاومت پلیمر پایه بالاتر رفته و قابلیت کاربرد آن بالاتر می رود. هم چنین گستره کاربرد ترکیبات گرانول زیاد است و این نوع ترکیبات پرشمار و متنوع هستند. دلیل آن نیز استفاده از افزودنی های گوناگون در فرایند تبدیل PVC به گرانول است. افزودنی های مختلف بر روی شکل، انعطاف پذیری و رنگ محصول اثر گذاشته و گستره وسیعی از محصولات را برای تولید کننده به ارمغان می آورند.

مزیت های این ترکیبات

تبدیل PVC به گرانول مزیت های چشمگیری دارد و به همین دلیل است که ترکیبات گرانول پرشمار هستند. در ادامه به مزیت های مهم استفاده از این نوع ترکیبات می پردازیم:

1)قابلیت استفاده در جهت تولید محصولات متنوع: شاید مهم ترین دلیل پرشمار بودن ترکیبات گرانول همین باشد. ترکیبات گرانول گستره کاربرد وسیعی دارند. از پلاستیک مورد استفاده در کفش گرفته تا کابینت های آشپزخانه و لباس هایی که بر تن می کنید، همگی جز موارد مصرف گرانول هستند. این ترکیبات قابلیت تبدیل به محصولات بسیار گسترده ای را دارند و موارد کاربردشان بسیار فراوان و متنوع است.

2)افزایش مقاومت و انعطاف: با توجه به مقاومت و انعطاف پذیری پایین و آسیب پذیری بالای پلیمر اولیه PVC، با افزودن ترکیبات افزودنی مانند نرم کننده ها می توان مقاومت و انعطاف پلیمر را افزایش داد. به این ترتیب هم کاربرد آن گسترده تر می شود و هم مقاومت آن افزایش می یابد.

3)حفظ محیط زیست و صرفه جویی: یکی از مهم ترین مزایای استفاده از ترکیبات گرانول آن است که موجب بازیافت PVC و محصولات پلاستیکی با بازده بالا می شود. پلاستیک حجم گسترده ای از زباله های تولیدی را تشکیل می دهد و برای محیط زیست نیز بسیار مضر است. بازیافت PVC به گرانول هم از این آسیب به محیط زیست جلوگیری کرده و هم زمینه ساز صرفه جویی اقتصادی می شود.

کاربرد پیگمنت

انواع این ترکیبات

پیش از این گفته شد که ترکیبات گرانول کاربردها و مصارف متنوع و گوناگونی دارند. محصولات بسیاری را می توان با استفاده از ترکیبات پرشمار گرانول تولید کرد. در ادامه چند مورد از مهم ترین انواع این ترکیبات معرفی می شوند:

  • نرم کننده ها: یکی از مهم ترین ترکیبات گرانول ، نرم کننده ها هستند. PVC نرمی مطلوب را ندارد و نمی توان از آن برای تولید محصولات نرم استفاده کرد. بنابراین پس از تبدیل PVC به گرانول برای تولید محصولات نرم از آن استفاده می شود.
  • روان کننده ها: روان کننده ها از جمله ترکیبات خاص گرانولی به حساب می آیند. این افزودنی ها موجب کاهش گرانروی گرانول در حالت مذاب و کاهش آسیب های ناشی از حرارت می شوند.
  • پایدار کننده ها: پایدار کننده ها، افزودنی هایی هستند که کاربرد نگهدارنده و محافظتی دارند. این ترکیب گرانولی از پلیمر در برابر حرارت و اکسیژن محافظت می کند.

خلاصه

به علت محدودیت ها و ضعف های گوناگون PVC ، بازیافت و تبدیل آن به گرانول راهکاری هوشمندانه در صنعت پتروشیمی به شمار می رود. تبدیل PVC به ترکیبات گرانولی، ضمن افزایش مقاومت پلیمر، باعث می شود موارد کاربرد آن نیز افزایش یابد. دلیل این موضوع، استفاده از افزودنی هایی است که مقاومت و انعطاف پلیمر را بالا می برند و کاربرد آن را گسترده تر می کنند. علاوه بر این ها، استفاده از این ترکیبات موجب صرفه جویی و کمک به حفظ محیط زیست نیز می شود.

منبع: https://rabinpolymer.com/

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی مهدوی

معرفی پیگمنت و انواع آن

گرانول

پیگمنت؛ از بازیگران اصلی صنعت رنگ

مواد رنگی شامل دو دسته کلی از مواد می شوند: رنگ ها و رنگدانه ها یا پیگمنت ها؛ پیگمنت ها از جمله مهم ترین مواد در صنعت رنگ هستند که به خاطر ویژگی های خاصی که دارند، به صورت گسترده ای در اشکال مختلف به کار می روند. تفاوت رنگ ها و رنگدانه ها در این است که رنگ ها در ماده هدف حل می شوند. اما رنگدانه ها تنها روی سطح اجسام اثر دارند و در ماده هدف حل یا جذب نمی شوند. در ادامه این مطلب، ضمن معرفی بیشتر پیگمنت و توضیح درباره انواع آن، ویژگی های برجسته این مواد را نیز بررسی می کنیم. سپس به مواردی از مهم ترین کاربردهای رنگدانه ها خواهیم پرداخت.

معرفی پیگمنت و نقش آن در صنعت رنگ

پیگمنت ها یا رنگدانه ها، از اصلی ترین بازیگران صنعت رنگ به شمار می روند. این مواد جامد تزیینی، اشکال و اندازه های مختلفی دارند. رنگدانه ها در آب نامحلول هستند و تنها سطح ماده مورد نظر را رنگی می کنند و جذب آن نمی شوند. پیگمنت ها دوام و ثبات رنگ بالایی دارند که این یکی از اصلی ترین ویژگی های مطلوب آن ها به شمار می آید.

رنگدانه های مختلف می توانند طول موج های مخصوصی را جذب کرده و باعث تغییر رنگ نوری که از سطح ماده انعکاس می یابد شوند. البته این به معنای آن نیست که پیگمنت ها خاصیت فلورسانسی یا فسفرسانسی دارند. موارد کاربرد رنگدانه ها در صنعت بسیار گسترده است؛ این مواد در تولید لاک ها، رنگ های روغنی، رنگ های سلولزی، رنگ های پلاستیکی، تاسیسات آهنی و فلزی، رنگرزی وسایل نقلیه و… به کار می روند. همین کاربرد گسترده است که نقش رنگدانه ها را تا این اندازه مهم کرده است.

پیگمنت

انواع پیگمنت

رنگدانه های طبیعی (معدنی):

این دسته از رنگدانه ها از معادن و پوسته زمین طی فرایند های معدنی استخراج می شوند. پس از استخراج، مواد معدنی را خرد کرده و می شویند. سپس نوبت به درجه بندی از نظر اندازه می رسد و پس از آن، رنگدانه های مورد نظر برای تولید کالا وارد چرخه تولید می شوند.

رنگدانه های مصنوعی (صنعتی):

این رنگدانه ها به جای آن که در فرایند های معدنی به دست آیند، از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می شوند. در آزمایشگاه های صنعتی با ترکیب سایر مواد معدنی می توان این نوع از رنگدانه ها را تولید کرد. رنگدانه های مصنوعی بسیار شبیه به رنگدانه های طبیعی هستند و از لحاظ ساختار شیمیایی با آن ها یکسانند. اما شکل بلوری بهتر و خلوص بالاتر رنگدانه های شیمیایی، موجب برتری این نوع از رنگدانه ها نسبت به رنگدانه های طبیعی می شود.

رنگدانه های آلی:

در حال حاضر رنگدانه های آلی کاربرد بسیار گسترده ای دارند و از رنگدانه های معدنی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. رنگدانه های آلی درخشندگی و روشنی قابل توجهی دارند و می توان با استفاده از آن ها رنگ های روشنی را تولید کرد. البته مقاومت رنگدانه های معدنی در برابر اشعه ها، حرارت و خورندگی بیشتر از رنگدانه های آلی است.

انواع پیگمنت

مقایسه رنگدانه های آلی و معدنی

مقاومت در برابر خورندگی: رنگدانه های معدنی در برابر خورندگی مقاومت بسیار بالاتری دارند. در واقع تمام رنگدانه های معدنی خاصیت ضدخورندگی دارند اما رنگدانه های آلی چنین نیستند. مقاومت در برابر حرارت: رنگدانه های آلی در دماهای بالا پایدار هستند اما در دماهای پایین یا تجزیه شده و یا ذوب می شوند. رندگانه های معدنی در دماهای پایین نیز پایداری خوبی نشان می دهند. درخشندگی و شفافیت: رنگدانه های آلی برای تولید رنگ های روشن و شفاف و درخشان اولین انتخاب هستند. چرا که از این نظر نسبت به رنگدانه های معدنی مزیت کامل دارند.

تولید رنگ های سیاه و سفید: برای تولید رنگ های سفید و سیاه، به ترتیب از رنگدانه های دی اکسید تیتانیوم و کربن استفاده می شود. هر دو پیگمنت ذکر شده جز پیگمنت های معدنی به شمار می روند. مقاومت در برابر نور: رنگدانه های معدنی نسبت به رنگدانه های آلی مقاومت بهتری نسبت به نور و اشعه های تخریب کننده نشان می دهند. دلیل این امر نیز پیوندهای ظرفیتی رنگدانه های معدنی است که نسبت به پیوندهای رنگدانه های آلی مقاومت و تحمل بالاتری نسبت به اشعه ها، به ویژه اشعه فرابنفش دارند.

ویژگی های پیگمنت ها

پیگمنت ها علی رغم تنوع زیادی که دارند، در بسیاری از ویژگی ها با یکدیگر مشترکند. از جمله ویژگی های برجسته رنگدانه ها که برای انتخاب و مصرف آن ها باید مورد توجه قرار گیرند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان مقاومت در برابر حرارت (به ویژه در رنگدانه های معدنی)
  • میزان مقاومت در برابر مواد با خاصیت اسیدی و بازی
  • مقاومت و تحمل در برابر اشعه ها (به خصوص در رنگدانه های معدنی)
  • میزان تنوع در رنگ بندی
  • ماهیت شیمیایی
  • ساختار مولکولی کریستالی
  • میزان پخش شوندگی
  • شکل و ابعاد ذرات تشکیل دهنده رنگدانه و نحوه توزیع آن ها

کاربرد پیگمنت

رنگدانه ها جز مهم ترین مواد برای رنگرزی و صنعت رنگ به شمار می آیند. امروزه رنگدانه ها کاربردها و مصارف مختلفی دارند. برای مثال، برای پوشش و رنگ سطوح فلزی، آهنی و چوبی، مخصوصا برای رنگ کردن وسایل نقلیه و ادوات حجیم آن ها از رنگدانه ها استفاده می شود.
دلیل این امر، ویژگی های محافظتی و مقاومت خوب رنگدانه ها در کنار تنوع بالا رنگی آن هاست. استفاده از پیگمنت موجب محافظت از قطعات فلزی و چوبی و وسایل نقلیه در برابر ترکیبات مختلف شیمیایی، رطوبت، حرارت و اشعه های مضر مانند اشعه فرابنفش می شود.
هم چنین در تولید گرانول های رنگی، لاک ها و رنگ های روغنی و پلاستیکی نیز رنگدانه ها کاربرد زیادی دارند. از دیگر موارد مصرف رنگدانه ها می توان به مرکب های چاپ، رنگرزی کاغذها و تاسیسات آهنی اشاره کرد.

کاربرد پیگمنت

نتیجه گیری

دو گروه از مواد که در صنعت رنگ و رنگرزی نقش بسیار مهمی ایفا می کنند عبارتند از رنگ ها و رنگدانه ها یا پیگمنت ها؛ رنگدانه ها به دلیل ویژگی های برجسته خود کاربرد بسیار زیادی در صنعت رنگ دارند. زیرا این مواد مقاومت خوبی دارند و می توانند علاوه بر زیبایی کالا، موجب افزایش مقاومت آن در برابر عوامل آسیب زا شوند. رنگدانه ها در انواع معدنی، مصنوعی و آلی طبقه بندی می شوند. مهم ترین ویژگی رنگدانه ها که باید در انتخاب آن ها جهت تولید محصول مورد توجه قرار گیرد عبراتند از ماهیت شیمیایی و آرایش ذرات، ساختار کریستالی و مقاومت در برابر عوامل آسیب زای مختلف.

منیع: https://rabinpolymer.com/about-pigment/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی مهدوی

گرانول پلی استایرن

گرانول پلی استایرن

انواع گرانول از جمله مواد اولیه مورد نیاز صنایع تولیدی محسوب می شود. از بین انواع گرانول های کاربردی می توان به گرانول پلی استایرن ps اشاره کرد که به صورت های مختلف در صنایع تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر انواع گرانول پلی استایرن ps در بازار عرضه شده که از آن میان می توان گرانول پلی استایرن معمولی اشاره کرد. از دیگر نمونه های این محصول گرانول پلی استایرن مقاوم و گرانول پلی استایرن انبساطی می باشد. از کاربردهای گرانول های پلی استایرن می توان به صنایع وسایل الکترونیکی، لوازم ورزشی و عایق های برودتی اشاره کرد.

گرانول پلی استایرن ps چیست

پلی استایرن از جمله مواد اولیه مورد استفاده در صنایع تولیدی می باشد که برای تهیه محصولات مختلف به کار می رود. پلی استایرن ساختاری شیمیایی متشکل از هیدروکربن و هیدروژن است و در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد. از ویژگی های پلی استایرن می توان به حالت کشسانی و انعطاف پذیر بودن آن اشاره کرد. از راهکارهای عرضه پلی استایرن در بازار ارائه آن به شکل گرانول می باشد. گرانول پلی استایرن متشکل از دانه های گرد و ریز پلی استایرن است که جهت تولید محصولات حرارت می بیند. امروزه از انواع گرانول های پلی استایرن در صنایع تولیدی به عنوان مواد اولیه و به صورت گسترده بهره گرفته می شود.

بخش قابل توجهی از گرانول های پلی استایرن موجود در بازار حاصل از مواد بازیافتی می باشد. استفاده از مواد بازیافتی جهت تولید گرانول پلی استایرن مزایای متعددی به دنبال دارد. با بهره گیری از ضایعات پلی استایرن جهت تهیه گرانول پلی استایرن می توان ضایعات پلی استایرن را به چرخه تولید بازگرداند. همچنین بهره گیری از ضایعات پلی استایرن کاهش هزینه های مواد اولیه مورد نیاز صنایع را نیز در بر دارد.

گرانول پلی استایرن چیست؟

نحوه تولید گرانول پلی استایرن ps

تولید پلی استایرن و ارائه آن به صورت گرانول مراحل مختلفی را شامل می گردد. در صنایع مربوطه برای تولید انواع گرانول پلی استایرن از ترکیب اتیلن و بنزن بهره گرفته می شود. در ادامه اتیل بنزن تهیه شده طی فرایندی تخصصی هیدروژن گیری شده و استایرن به دست می آید. استایرن تهیه شده با بهره گیری از اکسیژن و طی فرایند پلیمریزاسیون پلیمریزه گردیده و محصول نهایی که پلی استایرن است، برداشت می شود. محصول نهایی در صنایع مربوطه تبدیل به گرانول شده و در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد.

انواع گرانول پلی استایرن ps در بازار

در حال حاضر در کارخانه های تولید گرانول پلی استایرن ps متناسب با نیاز صنایع مصرف کننده انواع گرانول با تنوع در کیفیت تهیه می شود. هر کدام از گرانول های پلی استایرن دارای موارد مصرف خاص است و از این رو خریداران باید به این نکته توجه داشته باشند. در ادامه به برخی از انواع پرکاربرد گرانول پلی استایرن اشاره می شود.

گرانول پلی استایرن معمولی

از انواع پر مصرف گرانول می توان به گرانول پلی استایرن معمولی اشاره نمود. گرانول پلی استایرن معمولی که در بازار ایران با نام کریستال خرید و فروش می شود دارای خواص گوناگون می باشد. استقامت بالا در برابر حرارت از جمله ویژگی های گرانول پلی استایرن معمولی به حساب می آید. از دیگر خواص پلی استایرن معمولی می توان به قدرت ضربه پذیری بالای این گرانول ها اشاره کرد.

کاربردهای پلی استایرن معمولی

گرانول پلی استایرن معمولی در صنایع تولیدی مختلف کاربرد دارد که از آن جمله می توان به تولید ظروف یکبار مصرف اشاره کرد. این محصولات به دلیل استحکام بالا و خواص دی الکتریکی که دارند در ساخت وسایل الکترونیکی مختلف به کار گرفته می شوند. از موارد مصرف گرانول پلی استایرن ps می شود به ساخت انواع اسباب بازی، لوازم ورزشی و عایق های برودتی اشاره نمود.

پلی استایرن مقاوم

از دیگر گونه های گرانول پلی استایرن می توان از نوع مقاوم آن نام برد که در بازار ایران با نام هایمپک شناخته می شود. HIPS که نام اختصاری پلی استایرن های مقاوم می باشد در قالب گرانول های استاندارد در صنایع تولیدی مختلف کاربرد دارد. این نوع از پلی استایرن نسبت به نوع معمولی آن از مقاومت بالایی برخوردار است و در ساخت انواع محصولات به کار گرفته می شود.

کاربرد پلی استایرن مقاوم

کیفیت بالا و استقامت گرانول پلی استایرن ps مقاوم، باعث شده در صنایع تولیدی جهت عایق های برودتی مورد استفاده در بدنه یخچال ها و فریزرها به کار گرفته شود. همچنین در ساخت ظروف یکبار مصرف که امروزه در حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد از گرانول پلی استایرن مقاوم بهره گرفته می شود.

گرانول پلی استایرن انبساطی یا یونولیت

از انواع دیگر گرانول پلی استایرن ps می توان به پلی استایرن های انبساطی اشاره کرد. برای تولید انواع پلی استایرن از جمله پلی استایرن انبساطی از دستگاه های مدرن و به روز استفاده می شود. پلی استایرن انبساطی متشکل از نوعی پلیمر سفید رنگ است که با یک عامل فوم کننده ترکیب می گردد. این محصول که با نام یونولیت شناخته می شود کاربردهای مختلف در صنایع دارد.

پلی استایرن مقاوم

کاربردهای گرانول پلی استایرن انبساطی یا یونولیت

مهمترین کاربرد گرانول پلی استایرن ps انبساطی استفاده در تولید بلوک های پلاستوفوم سقفی می باشد. بلوک های پلاستوفوم سقفی تحت عنوان عایق های صوتی و حرارتی در ساختمان های مختلف به کار برده می شود. از دیگر موارد استفاده گرانول پلی استایرن انبساطی می توان به بهره گیری در ساخت انواع یخدان، ترموس و فوم های مخصوص بسته بندی اشاره کرد. با توجه به کاربرد گسترده گرانول پلی استایرن ps انبساطی این محصول در حجم بالا تولید و به بازار عرضه می شود. از دیگر انواع گرانول های پلی استایرن موجود در بازار پلی استایرن های اصلاح شده با لاستیک می باشد.

 

مزایا و معایب انواع گرانول پلی استایرن

هر محصول اولیه مورد استفاده در صنایع از جمله گرانول پلی استایرن ps از مزایا و معایبی برخوردار است که باید به آن توجه نمود. از مزایای بهره گیری از انواع گرانول پلی استایرن در تولید محصولات مختلف استحکام و مقاومت بالای آن در برابر فشار و ضربه می باشد. شفافیت نوری، جلا و برق، قابلیت شکل دهی و انعطاف پذیری مناسب از دیگر مزایای این گرانول ها محسوب می شود. از طرف دیگر انواع گرانول های پلی استایرن با قیمت ارزان در بازار ارائه می گردد که به کاهش هزینه تولید کمک می کند. از آنجا که قطبیت گرانول های پلی استایرن کم است می تواند به عنوان یک عایق خوب به کار گرفته شود. همچنین انواع پلی استایرن در برابر حلال های مختلف از جمله آب مقاومت بالایی دارد.

در عین کارایی بالای انواع گرانول پلی استایرن ps در تهیه محصولات مختلف این مواد ضعف و معایبی نیز دارد. از بین معایب گرانول های پلی استایرن می توان به مقاومت پایین آن در برابر حرارت اشاره کرد. همچنین گرانول های پلی استایرن در مقابل برخی از مواد شیمیایی آسیب پذیر هستند. ضعف اصلی گرانول پلی استایرن شکنندگی آن است که ایجاد محدودیت می کند. پایداری کم در برابر نور uv از دیگر معایب گرانول های پلی استایرن می باشد.

تهیه گرانول پلی استایرن از رابین پلیمر

شرکت تولیدی رابین پلیمر از سال 1396 در راستای سیاست کلی خود مبنی بر ارائه باکیفیت ترین محصولات تولیدی در زمینه انواع گرانول های پلی اتیلن ، بادی ، گرانول پلی پروپلین ، هایمپک برای تولید انواع لوله ها ، نایلون های عریض ، نایلون های دسته دار ، تولید قطعات خودرو و قطعات پلاستیکی با در اختیار داشتن ماشین آلات مدرن و آزمایشگاه های مجهز کنترل کیفیت و خلوص بالا با بهترین کیفیت مطابق با استانداردهای جهانی شروع به فعالیت نمود. این شرکت با بهره گیری از مشاوران متخصص و به کارگیری تکنولوژی های روز دنیا و همچنین ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه توانسته گام موثری را در زمینه تولید و محصولات تولیدی بردارد. 

منبع: https://rabinpolymer.com/

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی مهدوی

انواع گرانول و کاربرد های آن در صنعت

 

گرانول اتصالات لوله

امروزه در صنایع تولیدی جهت ساخت انواع محصولات از مواد اولیه متنوع بهره گرفته می شود. از جمله این مواد اولیه می توان به انواع گرانول اشاره کرد که در صنایع تولیدی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با کمک انواع گرانول که از مواد بازیافتی تهیه می شود می توان هزینه تولید را تا حد زیادی کاهش داد. از کاربرد های گرانول بازیافتی می توان به بهره گیری در صنایع تولید محصولات پلاستیکی، صنعت ساختمان، صنعت برق و… اشاره کرد.

گرانول چیست؟

گرانول از کاربردی ترین مواد اولیه مورد استفاده در صنایع تولیدی محسوب می شود. گرانول نوعی ساختار پلیمری منحصر به فرد هست که در تهیه انواع محصولات مخصوصا مواد پلاستیکی مورد استفاده می باشد. در واقع انواع گرانول در بازار به شکل دانه های ریز گلوله ای شکل و نیز خرده های پلاستیک ارائه می شود که در فرایند تولید محصولات مختلف به کار می رود. در تهیه گرانول بازیافتی عمدتا از مواد و ضایعات پلاستیکی مختلف از جمله لاستیک خودرو استفاده شده و در تولید محصولات جدید مورد استفاده قرار می گیرد. برای به کارگیری گرانول در صنایع از آن به صورت ذوب شده بهره گرفته می شود.

همانطور که می دانید روزانه حجم بالایی از مواد پلاستیکی در قالب ضایعات دور انداخته می شود. با گردآوری این ضایعات پلاستیکی و تولید گرانول این مواد دوباره به چرخه تولید وارد شده و از این طریق در تولید مواد اولیه تا حد زیادی صرفه جویی خواهد شد. در تهیه انواع گرانول از مواد اولیه متنوع با اختلاف در کیفیت بهره گرفته می شود. هر چه کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در تولید گرانول بالاتر باشد در بهبود کیفیت محصول نهایی تهیه شده از گرانول نیز موثر خواهد بود. با توجه به کاربرد گسترده گرانول ها در صنایع تولیدی مختلف امروزه حجم بالایی از گرانول تولید و روانه بازار مصرف می شود.

روش های تولید انواع گرانول

امروزه کارخانه های متعددی در سراسر کشور در حوزه تولید گرانول در جهت تامین نیاز صنایع داخلی مشغول فعالیت هستند. در خط تولید گرانول در صنایع مربوطه با توجه به کاربرد گرانول ها از روش های مختلفی برای ساخت این مواد اولیه بهره گرفته می شود. در حال حاضر خطوط تولید گرانول به دو روش کلی عمل می کنند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خط تولید گرانول رشته ای

در خط تولید گرانول رشته ای از دستگاه ها و ماشین آلات ساده تر استفاده می گردد. در این روش که عمدتا در صنایع تولیدی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد انواع پلاستیک پس از گذر از مراحل مختلف به صورت رشته های باریک در می آید. این رشته های پلاستیک مذاب پس از عبور از استخر آب به آسیاب مخصوص هدایت شده و پس از تکه تکه شدن خشک می شود. گرانول های تولید شده در خطوط رشته ای به صورت خرده پلاستیک می باشد.

خط تولید گرانول خشک

ماشین آلات مورد استفاده در خطوط تولید گرانول خشک پیچیده بوده و از دقت بیشتری برخوردار هستند. در روش تولیدی مذکور پلاستیک های خرد شده که حاصل از مواد بازیافتی هستند پس از ذوب شدن و عبور از صافی های مخصوص توسط تیغه های مخصوص برش داده می شود. که های خرد شده توسط یک دستگاه مکنده وارد مسیر لوله ای مخصوص شده و در کوتاه ترین زمان سرد و خشک می گردد. گرانول های حاصل از خطوط تولید گرانول خشک شبیه گرانول های تولید شده توسط صنایع پتروشیمی می باشد.

ارائه انواع گرانول در بازار

در حال حاضر در صنایع تولیدی در کشور انواع گرانول با تنوع در نوع ساخت و کیفیت تهیه شده و در دسترس صنایع مختلف قرار می گیرد. از انواع درجه یک گرانول مورد استفاده در صنایع می توان به گرانول لاستیک، گرانول بادی، گرانول پلی اتیلن، گرانول ساختمانی و … اشاره کرد. کیفیت گرانول های موجود در بازار بسته به نوع مواد مورد استفاده در ساخت متنوع می باشد و از این رو با درجه بندی کیفیتی به دست خریدار می رسد. برخی از مواد پلیمری مورد استفاده در ساخت پلیمر کیفیت عالی داشته و قابلیت چند بار ذوب و استفاده را دارند. با دریافت اطلاعات لازم در مورد انواع مختلف گرانول و نیز با توجه به نوع کاربرد آنها می توان گرانول مناسب را از طریق نمایندگی های فروش دریافت کرد.

موارد کاربرد انواع گرانول

همان طور که گفته شد انواع گرانول با تنوع در کیفیت در کشور تولید می شود که کاربرد های زیادی در صنایع مختلف دارد. از جمله موارد کاربرد گسترده گرانول در صنایع پلاستیک سازی می باشد که تولیدات مختلفی را در بر می گیرد. از آنجا که مواد اولیه مورد استفاده برای تولید محصولات پلاستیکی هزینه بالایی در بر دارد در تولید اکثر محصولات پلاستیکی از نمونه های باکیفیت گرانول استفاده می شود. از دیگر کاربرد های این محصول می توان به ساخت پروفیل در و پنجره اشاره نمود که ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به استحکام و دوام گرانول در تهیه پروفیل انواع در و پنجره به کار گرفته می شود.

کاربردهای دیگر گرانول

صنعت برق از دیگر صنایع مصرف کننده انواع گرانول محسوب می شود. برای مثال می توان به بهره گیری از گرانول جهت تهیه روکش های کابل برق اشاره کرد که هزینه های مربوطه به تولید این محصولات را در حد زیادی کاهش می دهد. از دیگر گرانول های مورد استفاده در این صنعت گرانول داکت برق هست که با کمک مواد اولیه درجه یک تهیه می شود. کابل های ضخیم مورد استفاده در صنعت برق نیاز به روکش پلاستیکی ایمن و استاندارد دارند. در تهیه روکش این کابل ها انواع مختلف گرانول به کار گرفته می شود.

از جمله مصالح مورد استفاده در صنعت راه و ساختمان آسفالت و بتن می باشد. از جمله مواد اولیه مورد نیاز برای تولید آسفالت و بتن گرانول هست که به استحکام این محصولات کمک می کند. در حال حاضر از انواع گرانول باکیفیت و مرغوب در ساخت آسفالت و بتن بهره گرفته می شود.

در بین سایر کاربرد های گرانول می شود به تولید انواع کف پوش اشاره کرد بهره گیری از انواع گرانول در تهیه کفپوش سبب افزایش استحکام کفپوش و نیز افزایش عمر مفید این محصولات می شود. از جمله گرانول های موجود در بازار گرانول تهیه شده از مواد پی وی سی هست که در ساخت انواع کابینت و کمد مورد استفاده می باشد.

مزایای بهره گیری از گرانول در صنایع تولیدی

همان طور که اطلاع دارید در ساخت گرانول از مواد بازیافتی و ضایعاتی بهره گرفته می شود. با توجه به تولید روزانه و گسترده ضایعات پلاستیکی رها کردن این ضایعات در طبیعت موجب آلودگی های زیست محیطی می شود. در حالی که با به کارگیری این ضایعات در صنایع گرانول سازی حجم بالایی از این مواد دوباره به چرخه تولید بر می گردد. همچنین از ایجاد آلودگی های زیست محیطی جلوگیری می شود. از طرف دیگر صنایع تولیدی نیازمند به مواد اولیه پلاستیکی مجبور به پرداخت هزینه های بالا جهت تهیه مواد اولیه هستند. با بهره گیری از نمونه های مختلف گرانول در صنایع تولیدی مربوطه می توان هزینه های تولید را تا حد قابل توجهی کاهش داد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
علی مهدوی